Strony

2 września 2013

Chrupiące ciasteczka

Chrupiące ciasteczka z masła orzechowego

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji ; 18 
Poziom trudności : łatwy


Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki uniwersalną
  • 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1/4 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżka kiełków pszenicy
  • 1/2 łyżeczki soli korzennej
  • 1/4 łyżki mielonego cynamonu
  • 1/3 kubka masła kakaowego
  • 1/3 filiżanki brązowego cukru
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 białko z jajka
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik ok 175 stopni .
Połączyć maki  z owsem , kiełkami pszenicy, sól i cynamon w średniej miseczce.
Odłożyć na bok.

Połączyć masło orzechowe, brązowy cukier, , olej roślinny, białko.
Zmiksować na jednolita mase ok . 2 minuty.
Dodaj suche składniki.
Przelać do formy,
Piec na złoty kolor ok 20 -30 minut.
Odtudzić całkowicie.
Oblać / posypać czekoladą .
Połamać na kawałki.
 

 

propozycja podania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz