Chrupiące ciasteczka z masła orzechowego
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji ; 18
Poziom trudności : łatwy
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki uniwersalną
- 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
- 1/4 szklanka płatków owsianych
- 1 łyżka kiełków pszenicy
- 1/2 łyżeczki soli korzennej
- 1/4 łyżki mielonego cynamonu
- 1/3 kubka masła kakaowego
- 1/3 filiżanki brązowego cukru
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 1 białko z jajka
- 2 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik ok 175 stopni .
Połączyć maki z owsem , kiełkami pszenicy, sól i cynamon w średniej miseczce.
Odłożyć na bok.
Połączyć masło orzechowe, brązowy cukier, , olej roślinny, białko.
Zmiksować na jednolita mase ok . 2 minuty.
Dodaj suche składniki.
Przelać do formy,
Piec na złoty kolor ok 20 -30 minut.
Odtudzić całkowicie.
Oblać / posypać czekoladą .
Połamać na kawałki.
propozycja podania. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz