Strony

16 sierpnia 2013

Parmezanowe czipsy z cukini .

Parmezanowe czipsy z cukinii.

Czas przygotowania : 50 minut
Ilość porcji: 4
Łatwość przygotowania: łatwy


Składniki:

  • olej w spreyu
  • 2 średnie cukinie
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanka startego parmezanu
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • 1/8 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 230 Stopni.
Spryskaj blache olejem .
Pokrój cukinie w plasterki , wrzuć do miski wymieszaj z oliwą z oliwek.
W małej misce wymieszać , parmezan ,bułkę tarta , sól i pieprz.

Mieszać każdą cukinie z małej miseczce żeby ser był mniej więcej równo poprzyklejany.
Ułożyć na jednej stronie blachy

Piec ok , 22-30 minut aż się zarumienia .
Oderwać łopatką .
Podawać od razu .


1 komentarz:

  1. is different :)http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/2013/08/summer-fav-with-sheinside.html

    OdpowiedzUsuń