Parmezanowe czipsy z cukinii.
Czas przygotowania : 50 minut
Ilość porcji: 4
Łatwość przygotowania: łatwy
Składniki:
- olej w spreyu
- 2 średnie cukinie
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/4 szklanka startego parmezanu
- 1/4 szklanki bułki tartej
- 1/8 łyżeczki soli
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 230 Stopni.
Spryskaj blache olejem .
Pokrój cukinie w plasterki , wrzuć do miski wymieszaj z oliwą z oliwek.
W małej misce wymieszać , parmezan ,bułkę tarta , sól i pieprz.
Mieszać każdą cukinie z małej miseczce żeby ser był mniej więcej równo poprzyklejany.
Ułożyć na jednej stronie blachy
Piec ok , 22-30 minut aż się zarumienia .
Oderwać łopatką .
Podawać od razu .
is different :)http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/2013/08/summer-fav-with-sheinside.html
OdpowiedzUsuń